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建築主 : 東京都所在地 : 東京都江東区延べ面積 : 560,169m2Client : Tokyo Metropolitan GovernmentLocation : Koto-ku, TokyoTotal oor area : 560,169m2Nikken Sekkei + NSC + NCM首都圏に安心・安全の食材を供給する、水産・青果の総合卸売市場です。80年以上親しまれた築地市場が豊洲に移転し生まれ変わりました。築地市場では実現できていなかった閉鎖型運用により、商品特性に応じた温度管理と、HACCPの考え方を取り入れた品質・衛生管理が可能な設計としています。物流付加機能と市場機能の充実のために建物を立体化した一方で、水産仲卸売場棟の屋上を広大な開放庭園にして、周囲の水際緑地とつながるように計画しました。This wholesale market serves safe and sanitary distribution of both marine and farm products for the Tokyo metropolitan area. The design makes possible a closed-style market for temperature control in accordance with product requirements and quality and sanitation control based on the HACCP approach. To house added-on distribution functions and improved market functions, the building is multi-story. Extensive rooftop landscaping of the marine products wholesale wing is designed to blend into the waterfront landscaping surrounding the market.東京の台所──世界最大級の閉鎖型最先端市場Tokyo’s New Pantry: State-of-the-Art Enclosed Market is World’s Largest東京都中央卸売市場 豊洲市場 Toyosu Market (Tokyo Central Wholesale Market)Photography|Top: 石黒写真研究所/ISHIGURO Photographic Institute062018 WINTER37Annual 2018 | WORKS

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